2017-04-13 11:10:54

KNJIŽEVNI SUSRET SA SANJOM PILIĆ

U četvrtak 6. travnja našu je školu posjetila poznata književnica Sanja Pilić. Susretu su prisustvovali učenici od trećeg do osmog razreda i svi nastavnici, a u ime svih nas pozdravila ju je i obratila joj se učenica Barbara Veselovac.  

   Sanja Pilić autorica je brojnih knjiga za djecu i odrasle. Mnoge od njih imamo u školskoj knjižnici u zbirci knjiga za slobodno vrijeme, a dva njena naslova naši učenici čitaju za lektiru: Mrvice iz dnevnog boravka i O mamama sve najbolje. Učenici nižih razreda rado čitaju njene knjige o Maši, a starijim učenicima omiljene su Fora je biti faca, zar ne?  i Hoću biti posebnaaaaa. Sanja Pilić dobitnica je brojnih književnih nagrada, a nedavno je za knjigu Pošalji mi poruku! po treći put dobila našu najveću književnu nagradu za stvaralaštvo za djecu, nagradu Grigor Vitez.

   U ugodnom i veselom druženju s književnicom saznali smo nešto o njezinom privatnom životu, o tome što je veseli u slobodno vrijeme, a najviše nam je pričala što je inspirira i kako nastaju njene knjige.

   Na kraju je rado odgovarala na brojna dječja pitanja, fotografirala se s nama i strpljivo potpisivala knjige koje su djeca donijela od kuće ili kupila tom prigodom.

             

                                                                   Ljiljana Cecelja, knjižničarka

 


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski