2015-10-13 07:26:51

Posjet osmih razreda Vukovaru

Učenici 8.razreda  OŠ Hrvatski sokol Podgajci Podravski  u pratnji  svojih učiteljima  5. i  6. listopada 2015. g. sudjelovali su u projektu „Posjet osmih razreda Vukovaru“ koji organizira Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar.

Po dolasku učenicima je u dvorani sv. Bone u Vukovaru prikazana prezentacija na temu Domovinskog rata i bitke za Vukovar.

 

Nakon toga, u pratnji djelatnika Javne ustanove „Memorijalni centar Domovinskog rata Vukovar“, učenici su razgledali centar grada Vukovara, Mjesto sjećanja Vukovarska bolnica 1991., Gradski muzej koji se nalazi u bivšem dvorcu poznate obitelji Eltz koji je tijekom rata bio spaljen i do temelja uništen te sva građa spaljena, opljačkana i otuđena te Muzej Vučedolske kulture.

      

Sljedeći dan  učenici su posjetili Memorijalno groblje, hangare na Ovčari kao i mjesto masovne grobnice, tenk i Spomen dom na Trpinjskoj cesti.

U prostoru vukovarske vojarne u pratnji vodiča, bojnika Anđelka Batinića,  upoznali su neka od naoružanja (tenkovi, vozila, avioni) korištena tijekom Domovinskog rata te imali edukaciju na temu „Škola mira“ nakon koje je uslijedio kviz za učenike.

Naši učenici, Patricija Ronta i Matej Tibor, osvojili su 1. mjesto pokazavši izvrsno znanje te im čestitamo na uspjehu.

 

 


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski