2020-10-13 11:06:11

Mjesec hrvatske knjige

Mjesec hrvatske knjige

 

   Već 25 godina od 15. listopada do 15. studenog održava se Mjesec hrvatske knjige posvećen čitanju, knjigama i knjižnicama. 

    Programi ovogodišnjeg Mjeseca bit će posvećeni planetu Zemlji s motom Razlistaj se!

  

  

 

   Jedan od središnjih programa Mjeseca hrvatske knjige je Nacionalni kviz za poticanje čitanja koji se provodi od 1998. godine. Učenici naše škole već godinama rado čitaju i sudjeluju u ovom kvizu, a kako ove godine za kviz nije potrebno pročitati 3 knjige kao dosada, broj zainteresiranih je veći!

   Organizatori su ovogodišnji Kviz prilagodili okolnostima te će se umjesto knjiga ove godine čitati online izvori.

   U našoj smo knjižnici već organizirali čitanje i rješavanje kviza u suradnji s nastavnicom hrvatskoga jezika Sanjom Birović. Učenici osmih razreda tako su bili Istraživači planeta Z, proučavali zanimljive stranice, čitali, odgovarali na pitanja i , nadamo se, dobro se zabavili. S nestrpljenjem očekujemo pobjednika u našoj školi i želimo mu sreću na završnoj svečanosti Mjeseca hrvatske knjige koja će se održati u Nacionalnoj i sveučilišnoj knjižnici u Zagrebu kada će se među svim sudionicima izabrati jedan pobjednik.

   Sve druge učenike pozivamo da se i sami pridruže istraživanju planeta Z na poveznici https://www.mhk.hr/kviz/

 Za rješavanje kviza bit će vam potreban pametni telefon, tablet ili računalo s internetskom vezom, a za sva pitanja i nedoumice možete se javiti u knjižnicu!

Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski