2020-09-26 06:55:31

Europski dan jezika

Na inicijativu Vijeća Europe i u suradnji s Europskom komisijom, Europski dan jezika se obilježava 26. rujna, još od 2001. godine.

Opći ciljevi Eropskog dana jezika (engl. European Day of Languages - EDL) su: upozoriti javnost na važnost učenja jezika, promicati bogatu jezičnu i kulturnu raznolikost Europe te poticati cjeloživotno učenje jezika u školi i izvan nje.

U Europski dan jezika se može uključiti svatko, od pojedinaca ili grupa te u okviru organizacija (škola ili udruga). Sudjelovanjem u organiziranim aktivnostima svatko može  doprinijeti uspjehu EDL-a.

Jedna od tih aktivnosti je i sudjelovanje u natjecanju za dizajn majice (rok za prijavu je 31.12.2020. godine) pa, ako želite probuditi kreativca u sebi, kliknite na poveznicu kako biste saznali više o ovome natjecanju te se prijavili sa svojim uratkom  https://edl.ecml.at/Activities/EDLT-ShirtContest/tabid/3147/language/hr-HR/Default.aspx

Osim toga, možete sudjelovati u raznim jezičnim igrama i uživati u mnoštvu zabavnih stranica o jezicima. Ako to želite, možete samovrjednovati svoje jezične vještine, a učitelji imaju pristup mnoštvu informacija i materijala za preuzimanje.

Da biste saznali više o ovome danu kao i aktivnostima, posjetite službenu stranicu EDL-a na http://edl.ecml.at/Home/tabid/1455/language/hr-HR/Default.aspx 

I na kraju, prisjetimo se izreke "Vrijediš onoliko koliko jezika govoriš!" koja je danas aktualnija nego ikada prije jer u današnjem, suvremenom načinu života, znanje stranih jezika se podrazumijeva.

 

 

 


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski