2020-05-01 10:59:17

Obavijest za roditelje učenika 1.-4. razreda vezano za početak nastave 11.svibnja 2020.

Poštovani roditelji učenika od 1. do 4. razreda,
kao što ste već vjerojatno čuli u najavama na vijestima, od 11. svibnja 2020. godine trebale bi se ponovno otvoriti škole za učenike od 1. do 4. razreda. Ovom prilikom moramo naglasiti da se ovdje radi samo o IZNIMNIM SITUACIJAMA i da neće sva djeca moći doći u školu. 

Epidemiološka situacija i preporuke još ne dozvoljavaju da nastava počinje normalno za sve učenike, nego će se organizirati samo u iznimnim slučajevima za djecu koja moraju ispunjavati sve uvjete prema preporukama Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo, a to su:
1. oba roditelja djeteta su zaposlena i nemaju mogućnost drugačijeg zbrinjavanja djeteta u vrijeme dok su na poslu (ovdje naglašavamo da se u matičnoj školi  razredna nastava izvodi samo u vremenu od 8.00 do 12.00 sati a u Područnoj školi u Črnkovcima u dvije smjene )
2. dijete nema kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
3. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nemaju kroničnih bolesti (respiratorne, kardiovaskularne, dijabetes, maligne bolesti, imunodeficijencija, veća tjelesna/motorička oštećenja)
4. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili  osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu stariji od 65 godina
5. niti jedan od ukućana s kojima dijete boravi ili osobe s kojima je dijete u svakodnevnom kontaktu nisu u samoizolaciji ili karanteni i nisu u povećanom riziku zaraze virusom Covid-19
6. dijete nema povišenu tjelesnu temperaturu, respiratorne simptome poput kašlja i kratkog daha ili druge simptome bolesti poput gripe ili prehlade


U slučaju da dijete ispunjava sve gore navedene uvjete i roditelji žele da dolazi na nastavu u školu, oba roditelja MORAJU POTPISATI PISANU IZJAVU u kojoj pod punom materijalnom i krivičnom odgovornošću jamče da su ispunjeni svi gore navedeni uvjeti da bi dijete moglo pohađati nastavu te da će se ono u školi prdržavati svih propisanih epidemioloških mjera koje se odnose na boravak djeteta u školi.

Važna napomena!!!!

Dijete roditelj/skrbnik dovodi i odvodi iz ustanove na način da je u pratnji jednog djeteta uvijek jedna odrasla osoba/roditelj/skrbnik. Kada je god moguće, u pratnji pojedinog dijeta uvijek je ista osoba ili se izmjenjuju dvije odrasle osobe. Kada god je moguće, u pratnji djeteta treba biti odrasla osoba koja živi u istom kućanstvu s djetetom te upravo ona osoba koja je, u odnosu na druge osobe koje bi mogle dovoditi i odvoditi dijete, uključena u takav tip dnevnih aktivnosti da je njena mogućnost zaraze s COVID-19 najmanja.


Nastava za većinu djece koja ostaju kod kuće i dalje će se odvijati kao putem komunikacijskih kanala koje su uspostavile njihove učiteljice, odnosno virtualno. Ukoliko ne bude djece koja će pohađati nastavu u školi, nastava će se i dalje odvijati samo virtualno za sve.
O svim drugim detaljima organizacije nastave, mjerama dolaska u školu, boravka u školi, odlaska iz škole, prijave djece za nastavu u školi bit ćete obaviješteni u tjednu od 4. do 8. svibnja.

Izjava koju potpisuju roditelji koji odluče dovesti svoju djecu u školu  nalazi se u privitku. Ukoliko imate mogućnosti ispišite ju, potpišite i donesite 11. svibnja 2020. u školu i predajte učiteljici. Ukoliko ne možete ispisati izjavu a odlučili ste dijete dovesti u školu izjavu ćete dobiti od učiteljice u školi, potpisati i predati učiteljici.

U prilogu su i Upute za sprječavanje i suzbijanje epidemije covid-19 za ustanove ranog i predškolskog odgoja i obrazovanja te osnovnoškolske ustanove u kojima je osigurana mogućnost zbrinjavanja djece rane i predškolske dobi te učenika koji pohađaju razrednu nastavu  .

 

Zahvaljujem na razumijevanju.

 

Krešimir Lagetar, ravnatelj


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski