2020-03-07 07:24:29

Međunarodno natjecanje 'Project Explore 2020'

Učenici, koji pohađaju dodatnu nastavu iz engleskoga jezika, sudjeluju sa svojim radom na međunarodnom natjecanju Project Explore 2020 pod nazivom 'Take a Trip Back in Time!' (hrv. Otputuj u prošlost!).

Učenici 7.a i 8.a razreda, Adrian B., Ema B., Sara B., Lea K. i Sebastian C., posvetili su više sati dodatne nastave kako bi savjesno i kvalitetno odradili zadatke iz natjecanja. Učenici su na web stranici Oxford University Press-a (https://elt.oup.com/feature/global/project_explore/competition?dm_i=1Q6R,6KCOH,A2KVWV,Q3T1Q,1&cc=hr&selLanguage=hr)  prvo otvorili vremenske kapsule te 'otputovati u 2000. godinu' kako bi pročitali što su učenici pisali prije 20 godina, a zatim su promislili o odgovorima na sljedeća pitanja:

What has changed in the world? (hrv. Što se promijenilo u svijetu?) What has stayed the same? (hrv. Što je ostalo isto?) What three things are most important in your life today, and why? (hrv. Koje su tri stvari danas u tvome životu najvažnije i zašto?)

 

                              

 

Svoje su odgovore, napisane na engleskome jeziku, stavili na poster koji su sami oslikali, a prijava na natjecanje  provedena je online. Poster, s kojim su sudjelovali na ovome natjecanju, možete vidjeti ovdje, ali i na panou u učionici KEM-BIO-EJ.

Radove učenika se na natjecanje moglo prijaviti u vremenskom razdoblju od 28.10.2019. do 6.3.2020. godine, a osim nagrada koje učenici i nastavnici mogu osvojiti na ovom međunarodnom natjecanju, Oxford tim Hrvatska, kako možemo pročitati na njihovoj web stranici, posebno će nagraditi tri najbolja rada iz Hrvatske. Pobjednici natjecanja bit će proglašeni u svibnju ove godine.

Keep your fingers crossed!


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski