2020-02-17 10:54:46

Posjet kazalištu

Učenici sedmog i osmog razreda su u pratnji svojih učiteljica Sanje Birović, Nives Mikić i Ljiljane Cecelja 14. veljače pogledali mjuzikl „Sugar“ prema motivima filma "Neki to vole vruće" Billyja Wildera i I.A.L. Diamonda.

Osječko-baranjska županija je u  suradnji s Hrvatskim narodnim kazalištem u Osijeku osmislila  projekt "Sufinancirani odlazak učenika osnovnih škola na predstave u HNK Osijek" putem kojeg je kazalište učenicima ponudilo posjet kazališnim predstavama po povoljnijim cijenama ulaznica, dok je Osječko-baranjska županija osigurala autobusni prijevoz kapaciteta 50 putnika za svaku školu kojoj je Osječko-baranjska županija osnivač.

   Naša je škola i ove godine sudjelovala u ovome projektu. Učenici sedmog i osmog razreda su u pratnji svojih učiteljica Sanje Birović, Nives Mikić i Ljiljane Cecelja 14. veljače pogledali mjuzikl „Sugar“ prema motivima filma "Neki to vole vruće" Billyja Wildera i I.A.L. Diamonda.

   Tako su učenici na Valentinovo 2020. otputovali na Valentinovo 1929. godine u Ameriku, u doba prohibicije uz zvukove glazbe koja je spoj jazza, swinga, dixielanda, bluesa i ostalih glazbenih pravaca iz tog vremena  uz brojne (130 kostima!) kreacije koje su putovanje učinile još stvarnijim.

   Okosnicu komedije čini priča o razdoblju ekonomske krize u Americi, a prati dvojicu nezaposlenih glazbenika, saksofonistu i basistu, koji se bježeći od kriminalaca prerušavaju u žene kako bi postali članicama ženskog orkestra koji iz Chicaga putuje u Floridu.

   Predstava je puna dopadljive glazbe, plesa i songova, uzbudljivih scena s mafijašima, ali su pljeskom najčešće prekidani urnebesni gegovi i smiješni razgovori dvaju glavnih likova.

   Najpoznatiji kraj filma i najpoznatiju filmsku rečenicu koju izgovara zaljubljeni milijarder Osgood: „Nitko nije savršen“ učenici su dočekali gromoglasnim pljeskom i osmjesima pa je ona samo potvrdila već rođenu želju da pogledaju klasik Neki to vole vruće i uvjere se da je predstava osječkog HNK ipak savršena!

 


Osnovna škola Hrvatski sokol Podgajci Podravski